David & Nadia Siebritskloof, From mountain soil

Fruitig glas wijn wij  met frisse zuren, gemaakt van Cinsault, Grenache en Syrah.

€ 17,5
Op bestelling
Artikelnr: 6009879826135
Categorie:

David Sadie is afkomstig uit Swartland. Swartland ligt ten noorden van Kaapstad. Het gebied loopt langs de westkust omhoog.David heeft oenologie gestudeerd op de universiteit van Stellenbosch. Hij start met stages bij gerenommeerde Zuid-Afrikaanse bedrijven zoals Rustenberg. Zijn vervolg stage loopt hij bij Yves Cuilleron in de Rhône. Bij Yves Cuilleron wordt David overtuigd van de kwaliteit van mediterrane druivenrassen. Na zijn stage in de Rhône besluit David een aantal percelen te huren en zijn eerste wijn te produceren. Zijn eerste 800 flessen zijn binnen no time verkocht. Het jaar erna (2011) maakt hij een oplage van 2400 flessen Aristagos.

Wijn afkomstig uit Swartland is enorm populair in Zuid-Afrika. Het land wil af van de bulk wijnen, en is hard opweg om steeds meer hoge kwaliteitswijnen te produceren. In de regio Swartland stikt het inmiddels van de ‘bush vine’ wijngaarden, waardoor handwerk noodzakelijk is.

David staat bekend als zeer getalenteerd, hij haalt het maximale uit zijn wijngaarden op een natuurlijke manier. in zijn wijngaarden vind je druivenstokken van meer dan 60 jaar oud. Ook maakt hij deel uit van de Swartland independent. Deze club gedreven wijnproducenten staan het gebruik van chemische en syntetische middelen niet toe. Ze proberen hun wijnen zo natuurlijk mogelijk te maken. Sinds de oogst in 2014 zijn David en zijn vrouw Nadia gestart in een nieuwe kelder in Swartland, op de Paardebosch farm in Siebritskloof. Hier bezitten ze 15 ha met oude stokken.

David ontvangt meerdere erkenningen van de grote internationale wijnpers. Hij mag zich rekenen tot de 5 beste wijnmakers van Zuid-Afrika.

De wijn wordt op stalen tanks vergist met natuurlijke gist en rijpt daarna voor 8 maanden op oude eikenhouten vaten. Het is een blend van 62% Cinsault, 31% Grenache en 7% Syrah. Het zijn bush vine stokken van 30 jaar en ouder.

 

Inhoud
: 750ml
Land
: Zuid-Afrika
Regio
: Swartland
Druiven
: Cinsault, Grenache, Syrah