Depaula Monastrell

Monastrell afkomstig uit Jumilla. De wijn is gemaakt van bush vines van 50 jaar en ouder. De wijn heeft 6 maanden houtrijping ondergaan, waardoor hij een volle en kruidige smaak heeft.

€ 15,
Op bestelling
Artikelnr: 8437008527086

De wijngaard is in bezit van Casa Castillo en ligt op +/- 900 meter hoogte. De wijn ondergaat 6 maanden houtrijping. Het is een wijn met een enorm volle, sappige en kruidige smaak.

De Ponce familie verkocht tot 2003 al hun druiven aan een coöperatie in de regio Machuela. Vanaf dat moment hebben ze het roer volledig omgegooid.  Juan Antonio Ponce liep voor hij zijn eigen bodega begon eerst stage bij Remelluri. Hij gaat van start met de 17 hectare die reeds in bezit zijn. Toch huurt hij er nog 18 hectare bij. Het staat er vol met bush vines tussen de 50 en de 100 jaar oud. Totdat hij van start ging kwamen er vooral massa wijnen uit dit gebied, gemaakt door grote coöperaties die de druiven kochten van de boeren. Alles draaide om de kwantiteit in plaats van de kwaliteit.

Juan werkt op een zo natuurlijk mogelijke wijze, waardoor er op zijn al zijn 32 percelen geen chemicaliën aan te pas komen. In de kelder kneust hij eerst de druiven met zijn voeten. Het gebruik van zwavel net voor de botteling is miniem. Hoewel het binnenland van Spanje erg dor is, zijn zijn wijnen juist heel kruidig en verfrissend.

Depaula is een wijn die naar de dochter van Juan Antonio is vernoemd. Depaula wordt gemaakt van druiven uit een wijngaard in Jumilla met zeer oude bush vines met Monastrell. Deze wijngaard pacht hij sinds 2012.

 

Inhoud
: 750ml
Soort
: Rode wijn
Druiven
: Monastrell
Land
: Spanje
Streek
: Jumilla