Domaine la Colombette

Een serieus glas Chardonnay uit Languedoc Rousillon. Ze vergisten de wijn op stalen tanks, waarna 10 % van de wijn rijpt op eiken vaten. De overige 90% rijpt in stalen tanks. Dit zorgt ervoor dat het geen overdreven houtbak wordt, maar juist een heel zacht glas Chardonnay.

€ 15,00
Op bestelling
Artikelnr: 3760071130057
Categorie:

De overgrootvader van Vincent Pugibet kreeg in 1890 1 ha. wijngaard als huwelijkscadeau toen hij trouwde met de dochter van een wijnmaker. Hij was dorpssmid van origine, maar pakte het cadeau met beide handen aan en kocht meteen een aantal stukken aangrenzende grond. Hij stopte als dorpssmid en de naam La Colombette was geboren.

Na een hoop veranderingen in de loop der jaren staat sinds 1997 Vincent aan het roer. NA het intreden van de mechanisatie in de wijngaarden en de kelders had vader Fran├žois meer tijd die hij gebruikt heeft om te innoveren. Dat begon met de aanplant van druivenrassen die in eerste instantie niet geschikt leken voor het warme klimaat van de Languedoc. De wijnen werden steeds beter en ze wonnen tot twee keer toe de titel ‘Beste Chardonnay ter wereld’

Ook Vincent blijft vernieuwen, met name de marketing maar ook de schroefdop doet onder zijn leiding zijn intrede. Ook start hij met Bush vines. Een wildgroei techniek om een zo gezond en lekker mogelijk glas wijn te kunnen produceren.

 

Inhoud
: 750ml
Druiven
: Chardonnay
Land
: Frankrijk
Streek
: Languedoc