J.J. Adeneuer Spätburgunder

Deze fantastische Pinot Noir wordt vergist en gerijpt op grote eiken houten vaten met de natuurlijke gist. Hij zorgt voor een smaakexplosie van roodfruit gecombineerd met olijf.

€ 22,50
Op bestelling
Artikelnr: 4260320511754

Het Ahr dal is gelegen net ten zuiden van Bonn. Je rijdt er met de auto in nog geen 2,5 uur nartoe vanaf Utrecht. Er heerst een warm micro klimaat met stijle leistenen hellingen. De wijngaarden liggen aan de rivier de Ahr. ertussendoor lopen smalle wegen.

Napoleon heeft bepaald dat er in de Ahr Pinot Noir verbouwd mag worden, aangezien hij van mening was dat de Mosel te dicht bij de Bourgogne ligt, werd het daar verboden. Dit deed hij om concurrentie met de wijnen uit de Bourgogne te voorkomen. De ahr is het klienste wijnbouw gebied van Duitsland met maar 560ha aan wijngaarden. Er wordt vooral veel gewerkt met Spätburgunder (Pinot Noir), Frühburgunder (Pinot Madeleine), Riesling en Weissburgunder (Pinot Blanc). De Burgunder soorten presteren hier zo goed door het warme microklimaat. De temperatuur stijgt al snel met 3 graden als je de snelweg verlaat en het dal inrijd.

Het Weingut J.J Adeneuer komt uit de zestiende eeuw, maar toch zijn de Spätburgunders uit de Ahr pas sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw van wereldklasse. Marc Adeneuer zet de Ahr op de kaart mede dankzij Meyer-Näkel en Jean Stodden. Marc en zijn broer Frank beziteen 15 ha aan wijngaarden voornamelijk verdeeld over de steile teraswijngaarden van leisteen. De Grand Cru Spätburgunder Walporzheimer Gärkammer zorgt echt voor de doorbraak van Marc Adeneuer. In de wijngaard staat een 150 jaar oude kloon van de Pinot Noir uit Dijon.

Marc Adeneuer kijkt in tegenstelling tot veel collega wijnboeren niet naar het suikergehalt in de druif, maar hij proeft de druiven in de wijngaard. Als hij ze rijp genoeg vind, dan worden ze geoogst.

Inhoud
: 750ml
Land
: Duitsland
Regio
: Ahr
Druivenras
: Spätburgunder (Pinot Noir)