JM Sélèque Solessence Champagne

Frisse zuivere stijl Champagne, gemaakt van druiven afkomstig uit 7 verschillende wijngaarden in 7 verschillende dorpen.. De wijn bestaat uit 50% Chardonnay, 40% Pinot meunier, 10% Pinot noir.

De wijn wordt voor 20% vergist op eikenhout, de overige 80% vergisten ze op RVS.

€ 36,50
Op bestelling
Artikelnr: RM-29294-02
Categorie:

Jean Marc is een perfect voorbeeld van een jonge zeer gedreven wijnmaker die een is met de natuur. Hij start in 2008 nadat hij zijn opleiding heeft afgerond. Sinds 2010 werkt hij helemaal biologisch en ploegt sommige wijngaarden met paard en ploeg in plaats van met tractoren. In 2012 is zijn vader helemaal overtuigd van de manier van werken van Jean Marc, en draagt het domein over aan zijn zoon. Gelegen in het dorp Pierry, dat precies tussen de drie belangrijkste gebieden voor Champagne ligt. Namelijk tussen; de Côte de blancs voor de Chardonnay, Vallée de Marne voor Pinot Meunier en Montage de Reims voor de Pinot Noir.

In de in 2014 nieuw gebouwde kelder ontbreekt het aan niks. Alle facetten om zijn champagne tot een succes te maken zijn aanwezig!

De helling van Pierry vormt de basis. De omliggende dorpen maken het plaatje compleet. Deze Champagne maakt hij van druiven uit 7 verschillende dorpen om Pierry heen.

Inhoud
: 750ml
Type
: Mousserend
Land
: Frankrijk
Druiven
: Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir