
Oltretorrente | Barbera | Dolcetto
Biologische rode wijn uit Parderne. vergist op natuurlijke wijze op betonnen vaten.
Barbera, Dolcetto afkomstig uit 5 wijngaarden verdeeld over totaal 2,1 hectare. De wijngaarden zijn aangeplant tussen 1955 & 1976.
Michele en Chiara Penanti werkte al enige tijd in de wijnbouw als ze in 2010 in het slaapstadje Paderne een oude, verlaten boerderij kopen. Ze wonen twee jaar in hun camper en knappen de boerderij volledig op. Er hoort een lap grond van 5,5 hectare bij die als wijngaard dient. Gelegen op de heuvel van Paderne, 50 km ten oosten van Barolo. Er staan redelijk veel oude stokken Barbera, Dolcetto. Michele start direct met het aanpassen van de wijngaarden naar biologische wijnbouw en in de kelder probeert Chiara zo minimaal mogelijk de most te beïnvloeden. Ze kiezen ervoor om elk jaar de oogst af te wachten voordat ze de vinificatie bepalen.