Tom Dockner Grüner veltliner

Frisse zuivere wijn. Een mengeling van verschillende percelen lang de rivier de Traisen. De wijn word vergist op staaltanks met natuurlijke vergisting. Gastronomisch goed inzetbaar! Tom werkt volledig biologisch / biodynamisch. Tussen de wijnranken staat het vol met bloemen en kruiden om de bodem te reinigen. Deze Grüner veltliner is het visitekaartje van het huis.

€ 10,95
Op bestelling
Artikelnr: 9120021785135
Categorie:

Tom Dockner is een jong wijnmaker die in 2007 het domein van zijn vader overnam. Gelegen in het kleine drop Theyern met net geen 1800 inwoners, maakt hij fantastische wijnen van o.a. Grüner veltliner en Riesling. Sinds de overname wordt er op een meer natuurlijke wijze wijn gemaakt. in 2010 krijgt Tom de award “opkomend wijnmaker van het jaar” Zijn domein bestrijkt een gebied van zo’n 13 ha.

Traisental kent naast de stijle terraswijngaarden ook glooiende heuvels. De wijngaarden krijgen warmte van een constante warme stroom die door de vallei trekt. Tussen de druivenranken zijn verschillende bloemen en kruiden te vinden die de bodem reinigen, en er wordt enkel gebruik gemaakt van natuurlijke compost.

 

Inhoud
: 750ml
Druiven
: Grüner Veltliner
Land
: Oostenrijk
Streek
: Traisental