Biologische Kamille, Oostenrijk 10 gram

Biologische Kamille uit Oostenrijk. rustgevend, stressverlagend, en pijnstillend.

€ 1,00
Op voorraad
Artikelnr: KAM2019OOST01
Categorie:

Kamille is officieel geen thee, maar een infusie. Dit komt doordat Kamille niet van de theeplant komt,  maar van de bloemen van het kamille kruid. De cafeïne en tannine die zich in thee van de theeplant bevind, heeft kamille niet. Dit is een van de redenen waardoor men zegt dat je er goed door kan slapen. De infusie is lichtzoet en lichtbitter van nature.

Kamille wordt vaak uit Egypte gehaald, maar deze Kamille wordt geplukt in Oostenrijk. de Latijnse benaming van Kamille is: Matricaria Chamomilla. In het westen van Europa komt het kruid ook veel in het wild voor, maar hij word vaak gekweekt om er thee (infusie) van te kunnen maken.

Kamille wordt gezien als wondermiddel dat al eeuwen gebruikt wordt. Op het gebied van gezondheid bied het veel voordelen. Het werkt pijnstillend, rustgevend en is stressverlagend. Ook word er gezegd dat het tegen allerlei kwaaltjes werkt. Kamille wordt geplukt van juni tot september. De bloemen zijn dan helemaal open en de hartjes zijn knalgeel. De pluk moet ’s ochtends gebeuren, net nadat de dauw weg is. Daarna worden de bloemen te drogen gelegd. Dit duurt een paar weken.

Inhoud
: 10 gram
Herkomst
: Oostenrijk
Soort
: Infusie